Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πέντε φάκελοι για θέματα που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα της Ευρωζώνης.


Πέντε φάκελοι θα βρίσκονται μεθαύριο στα έδρανα των ηγετών της Ε.Ε. στην έκτακτη Σύνοδο Kορυφής στις Βρυξέλλες: η αναθεώρηση της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου (στο σκέλος του PSI), η χρηματοδότηση του EFSF, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ενίσχυση της “οικονομικής διακυβέρνησης” και η ανάκαμψη της ευρωοικονομίας.  

Πέντε φάκελοι για θέματα που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα της Ευρωζώνης.

Κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την οποία θα εξαρτηθεί και το πως θα “τρέξει”  το πακέτο για το PSI για την Ελλάδα. Κλειδί των αποφάσεων αλλά και της ενδεχόμενης αναβολής τους για νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σε δέκα ημέρες θα είναι η επιλογή του νέου ρόλου του EFSF  για το οποίο συνεδρίασαν σε έκτακτες συναντήσεις χθες βράδυ οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Bundestag. 
Πηγή:www.capital.gr
-

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΟΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΒΡΕΤΑΝΙΑ"

  18/10/2011



 
Η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στις τράπεζες έστειλε στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα, το μήνυμα της αποφασιστικότητας, της μαζικότητας και του αγώνα, που είναι αποφασισμένοι να δώσουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενάντια στην καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, της ισοπέδωσης των κατακτήσεων τους, και της μείωσης των μισθών τους.
Όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η ΟΤΟΕ, μαζί με την ΓΣΕΕ, προκειμένου να δώσουν τη μάχη της αντίστασης και του αγώνα, για να μη περάσει το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης.