Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

To Deal ALPHA - EUROBANK



Εγινε το πρώτο "deal" που θα αλλάζει τον τραπεζικό χάρτη







ALPHA - EUROBANK

Το ισχυρό αραβικό κεφάλαιο αναδεικνύεται ως μεγαλομέτοχος στη νέα τράπεζα ενώ η πλευρά Λάτση θα κατέχει το 13% και η οικογένεια Κωστόπουλου το 4%. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Ματζούνης.

Με ποσοστό της 17% θα συμμετάσχει το Κατάρ στο νέο σχήμα που θα προκύψει απο την συγχώνευση Alpha- Eurobank.

Όσον αφορά το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ανέφερε ότι τα 2,1 δισ. ευρώ θα είναι μέσω εσωτερικών πρωτοβουλιών, τα 500 εκατ. ευρώ θα είναι η συμμετοχή του Κατάρ, ενώ στις αρχές του επομένου έτους θα γίνει αύξηση κεφαλαίου 1,2 δισ. ευρώ.

Πρόεδρος του ΔΣ του νέου τραπεζικού σχήματος, θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος και διευθύνοντες σύμβουλοι οι Δ. Μαντζούνης, Ν.Νανόπουλος.

Ο πρόεδρος της Alpha, κ. Ι. Κωστοπουλος, τόνισε οτι ο τραπεζικός γάμος δημιουργεί την μεγαλύτερη τράπεζα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε ΝΑ Ευρώπη ενώ επεσήμανε πως το νέο σχήμα θα έχει μια ευπρεπή κατάταξη στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Χαρακτήρισε μεγάλο βήμα εξορθολογισμού τη συγχώνευση ενώ εξήρε τη συμμετοχή του Κατάρ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

--

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα των αντίστοιχων Συλλόγων των δύο Τραπεζών και αναμένονται ανακατατάξεις και κλυδωνισμοί.Μη ξεχνάμε ότι και οι δύο Τράπεζες περιλαμβάνουν κάποιο σχετικό μίγμα τραπεζικών υπαλλήλων και ιδιαίτερα η EUROBANK.Ιδιαίτερα η τελευταία, περιλαμβάνει στο ενεργητικό της μία πανσπερμία υπαλλήλων με διαφορετικές νοοτροπίες – παράπονα και ασφαλιστικούς φορείς.Ο κύριος κορμός των πρώην υπαλλήλων της Τράπεζας Εργασίας (βλέπε Καψάσκης) παρουσιάζει τις μεγαλύτερες αποκκλίσεις και ουσιαστικά είναι οι πλέον αδικημένοι του μίγματος της EUROBANK.

Βασικά και σοβαρά προβλήματα όμως υπάρχουν και στο στρατόπεδο της ALPHA BANK.Εδώ συνεχίζεται το ίδιο βιολί του παραμελισμού των πρώην Ιονικάριων.

Οσον αφορά το Σύλλογο της ALPHA, τους τελευταίους μήνες είναι στα όρια της διαμάχης με τον αντίστοιχο Σύλλογο της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ Τράπεζας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι η σύζυγος επώνυμου και υψηλοβαθμου στελέχους του Συλλόγου της ALPHA BANK, είναι καταχρεωμένο με τα συνεχόμενα δάνεια ποι τα τελευταια χρόνια ελάμβανε από τη Τράπεζα.Η σύζυγος αυτή διατηρούσε εμπορική δραστηριότητα, με τη κρίση έχει πέσει έξω και μάλιστα διαβάζουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά διότι πλέον υπάρχουν προβλήματα με το Τειρεσία.Η Τράπεζα δυστυχώς παραμένει αμέτοχη.

- Τις τελευταίες μέρες που η BLACK ROCK ξεκίνησε τον έλεγχο στις δύο Τράπεζες, άρχισαν να γίνονται εμφανή τα σημάδια της διαφορετικής νοοτροπίας των αντίστοιχων υπαλλήλων, του νέου σχήματος.Τρέχουν και δε σώνουν. Λέγεται ότι πολλά δάνεια είναι στον «αέρα».

- Ολοι περιμένουν με αγωνία το περίφημο πόρισμα ώστε να συνχίσουν οι διαδικασίες της ένωσης των 2 τραπεζών.

- Πάντως τα νέα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά, κυρίως με τα επισφαλή δάνεια.

- Μη ξεχνάμε ότι από τα Stress test του Μαίου-Ιουνίου, η μοναδική Τράπεζα που είχε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας ήταν η EUROBANK.

- Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά για τις δύο Τράπεζες, για το καλό των μετόων – υπαλλήλων και του Ελληνικού κράτους που είναι καταχρεωμένο.Ολα θα εξαρτηθούν από τα πορίσματα της BLACK ROCK , αλλά και από το βάθος της κρίσης της οικονομίας μας.

-Aναμένουμε τα αποτελέσματα.


*Φώτης από Κέρκυρα


-













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου